BAHAN A:
200 gm mentega
1 sudu besar ovalatte
225 gm gula kastor
BAHAN B:
250 gm tepung superfine
1/8 sudu kecil garam
1 1/2 sudu kecil serbuk penaik
BAHAN C:
5 biji telur gred B
35 gm susu cair
1 sudu besar perisa oren
CARA MENYEDIAKAN:
1. Pukul bahan A sehingga kembang lebih kurang lima minit.
2. Ayak bahan B dan masukkan bahan C ke dalam bancuhan A, pukul hingga rata.
3. Akhir sekali masukkan bahan B ke dalam semua adunan tadi. Kacau hingga sebati.
4. Masukkan adunan ke dalam loyang dan bakar pada suhu 160 hingga 180oC atau sehingga masak.
BAHAN KRIM:
BAHAN A:
250 gm krim keju
50 gm mentega
100 gm susu pekat
BAHAN B:
50 ml air gula (pekat)
BAHAN C:
Bahan perasa ikut suka
CARA MENYEDIAKAN:
1. Putar bahan A sehingga kembang dan masukkan bahan B.
2. Apabila krim sudah siap dan sapukan pada kek.
3. Hiaskan mengikut kreativiti anda sendiri.
No comments:
Post a Comment